Articulatie

Soms verloopt de spraakontwikkeling niet soepel of niet ‘volgens schema’.  De uitspraak van klanken kan afwijkend zijn en blijft achter bij leeftijdgenootjes. Letters worden dan bijvoorbeeld verkeerd uitgesproken, in plaats van G wordt er S gezegd of letters worden verwisseld: de K wordt een T. Er kan ook sprake zijn van lispelen of slissen.

 

Een vertraagde spraakontwikkeling kan samenhangen met andere stoornissen zoals  (tijdelijke) slechthorendheid of een algehele achterstand, maar het komt ook voor dat het kind slecht spreekt zonder dat er een duidelijke oorzaak voor is. De vertraging kan voor problemen zorgen; het kind wordt door zijn omgeving niet begrepen en dit kan tot gedragsproblemen leiden. Het kind wordt bijvoorbeeld opstandig, driftig of het gaat zich steeds meer terugtrekken.

 

 

 

Contactgegevens

Heeft u nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.

 

Logopedisch Centrum W.G.F. Snijders

Rondostraat 1 

3223 PB  Hellevoetsluis

 

De Struyten MC

Woordbouwerplein 1

3224 XL Hellevoetsluis 

 

Van Weel - Bethesda ziekenhuis

Stationsweg 22

3247 BW Dirksland

 

0181-321134

info@logopedie.nu

Openbaar vervoer: Buslijn 102, halte Bonseweg. Loop een klein stukje terug totdat u aan uw rechterzijde een bruggetje ziet. Loop dit bruggetje over en het grote eerste huis met vier verdiepingen aan de linkerzijde is het Logopedisch Centrum.